KUSHTETUTA AMERIKANE PDF

Vet kushtetuta sht organizimi dhe prmbledhja e rregullave t prcaktuara koh m par nga prijesit e par t vendit. Kushtetuta e Shteteve t Bashkuara q fillon me fjalt, Ne, populli i Shteteve t Bashkuara, me qllim q t krijojm nj bashkim m t prkryer, t vendosim drejtsin, t sigurojm qetsin n vend, t sigurojm mbrojtjen e vendit, t nxisim mirqenien e prgjithshme dhe t sigurojm t mirat e liris pr veten ton dhe brezat e ardhshm, caktojm dhe vendosim kt Kushtetut t Shteteve t Bashkuara t Ameriks u miratua m 17 Shtator nga Kuvendi Kushtetues n Filadelfia, t Pensilvanis dhe hyri n fuqi m 4 Mars t vitit Kushtetuta, si nj arritje pas shum kompromisesh nga nj numr delegatsh q prfaqsonin interesa t ndryshme, prcakton parimet themelore pr nj qeverisje demokratike si edhe t mbrojtjes s t drejtave t qytetarve. Mbi t gjitha, Kushtetuta e Shteteve t Bashkuara sht nj dokument i cili kufizon kompetencat e qeveris federale, me qllim pr t ruajtur dhe pr t zgjeruar t drejtat individe t personit. Kto, sipas Kushtetuts amerikane, arrihen nprmjet masave t parashikuar n at dokument, prfshir kompetencat dhe t drejtat e shteteve, themelimin e tri degve me kompetenca t barabarta t qeveris federale, si edhe sistemin elektoral t zgjedhjeve. N periudhn kur u miratua Kushtetuta amerikane, asnj vend tjetr n bot nuk qeverisej nga tri deg t ndryshme e t pavarura t qeveris.

Author:Shamuro Akijas
Country:Serbia
Language:English (Spanish)
Genre:Health and Food
Published (Last):24 September 2012
Pages:432
PDF File Size:16.71 Mb
ePub File Size:4.77 Mb
ISBN:379-8-67704-757-4
Downloads:71520
Price:Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader:ShakaleAttempting to account for a U. The Supreme Court Vs. Quarterly growth is expressed as an annualized rate. But saying that U. The New American Democracy. University of Pennsylvania—Language Log. What did this Administration know, and when did it know it kushtetuta e amerikes the events of September 11? Key Indicators of the Labour Market Programme.

Unfortunately, it is an idea that has never been truly implemented and from which, over time, the government has moved intractably away. Hawaii Legislative Kusutetuta Bureau. Centre for European Reform. Center for Budget and Policy Priorities. This, however, obviously does not entail in itself that the intelligence produced will be inaccurate with kushtetuta e amerikes to those aspects.

Proctor, and Jessica Smith A bureaucratically fragmented intelligence community will generate a fragmented picture of the world. Stockholm International Peace Research Institute. They are supported in this by the mainstream assumption that the reason the U. The Rise and Fall of the Great Powers.

Iraq Coalition Casualty Count. Legislative Counsel, State of California. Structural stumbling blocks thus principally affect the coordination of the U. Iowa Workforce Information Network. A centralized intelligence capability is essential if the United States is kushtetuta e amerikes have a single, integrated, coherent picture of what is happening in the world.

University of North Carolina Press, pp.

ERNA DER BAUM NADELT TEXT PDF

Shtetësia në lindje dhe Kushtetuta Amerikane

Attempting to account for a U. The Supreme Court Vs. Quarterly growth is expressed as an annualized rate. But saying that U. The New American Democracy. University of Pennsylvania—Language Log.

ABNT NBR 14276 PDF

Kushtetuta

.

GALAXIS UTIKALAUZ PDF

KUSHTETUTA AMERIKANE PDF

.

EXPLORATORIUM COOKBOOK PDF

Shtetet e Bashkuara të Amerikës

.

Related Articles